Средно училище Васил Левски в Стара Загора направи дарение на възрастни хора

Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора направи дарение на възрастни хора

Ученици, учители и родители от Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора организираха коледна инициатива в подкрепа на възрастни хора под надслов „Да стоплим самотен човек“ . „Идеята ни беше да зарадваме възрастните наши съграждани за предстоящите светли празници.

Така в рамките на броени часове успяхме да съберем множество дълготрайни пакетирани продукти, които да дарим на възрастните хора, ползващи услугите на домашния социален патронаж в Стара Загора, и те да им бъдат от полза“, разказа Петя Грозева, председател на училищното настоятелство на Средно училище „Васил Левски“. Тя допълни, че учениците от 1 до 4 клас са изработили картички с коледни послания, които да създадат топлина и уют в домовете на нашите баби и дядовци.

„В благородно начинание се включиха и много старозагорци и представители на местния бизнес“, уточни директорът на училището Лина Борисова. Тя обясни, че със събраните дарения са направени над 300 пакета, съдържащи хранителни продукти като плодове, ориз, брашно, олио и сладки, които ще бъдат доставени на ползвателите на Домашния социален патронаж в Стара Загора. „Ние учителите, учениците и родителите се обединяваме в подкрепа на възрастните старозагорци, които имат нужда от помощ“.

Дарението беше прието от директора на социалната услуга Гергана Тодорова, която изказа своите благодарности към децата, които са подели инициативата да помогнат на възрастните хора. Тодорова изрази своето възхищение, че децата се възпитават в духа на най- благородните ценности и добродетели, а именно помощта към ближния. Тя припомни, че каузата в подкрепа на възрастните хора се организира за трета поредна година.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема