Без сериозни щети от дъждовете в община Стара Загора

25 кв. м е количеството валежи, паднали за изминалото денонощие на територията на община Стара Загора. В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото ѝ в района на село Казанка. Установено е заливане на малка част от улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка.

aesthetic

Това информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в Община Стара Загора.

Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци. „ Нивото на водите в езерото „Загорка“ се е повишило в следствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Корито ѝ поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“ - обясни Тодоров.

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

www.infoz.bg  www.infoz.bg