Община Стара Загора с действия за подобряване разделно събиране на отпадъци

Община Стара Загора договори възможности за подобряване на разделно събиране на отпадъци. Заместник-кметът Йордан Николов се срещна с представителите на фирма „Булекопак“ АД , отговаряща за системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в цветни контейнери. По време на разговора бяха набелязани конкретни мерки.

Тези мерки ще допринесат за по-ефективното и качествено събиране на рециклируемите отпадъци. „Зачестяват сигналите от граждани за препълнени и необслужени контейнери за разделно събиране, ние държим това да се промени“, категоричен е Николов.

С фирмата изпълнител беше договорено съвместно с представители на общинска администрация, следващата седмица да стартира мониторинг на системата за разделно събиране за времето за запълване на съдовете. След извършването на проверката ще бъде преценено какви мерки да бъдат предприети. Възможните действия са повишаване на кратността на обслужване на контейнерите в районите с най-голям обем събирани отпадъци и/или увеличаване броя на съдовете в една точка, където инфраструктурата позволява.

IMG 2225

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24