ЦИК ще определи състава на Общинската избирателна комисия в Стара Загора

Съставът на Общинската избирателна комисия в Стара Загора ще бъде определен от Централната избирателна комисия. Причината е, че при проведените консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии, не беше постигнато съгласие за състава на комисията.

В консултациите участваха Емил Христов, Валентина Бонева, Светла Карастоянова, Тунджай Йозтюрк, Стоян Зайков, Николинка Горова, Михаил Михайлов и Илия Златев, като представители съответно на ПП ГЕРБ, коалиция "БСП Лява България", Реформаторския блок, ДПС, ББЦ, Патриотичния фронт, Атака и АБВ.

За община Стара Загора ще бъдат сформирани общо 208 секции - 203 основни и 5 допълнителни. Според решение на ЦИК, съставът на ОИК за общините с над 150 избирателни секции е общо 13 членове, включително председател двама заместник – председатели и секретар, като съотношението между партии и коалиции е както следва:

  • Политическа партия „ГЕРБ” - 4 членове
  • Коалиция „БСП лява България” – 2 членове
  • Политическа партия ДПС – 2 членове
  • Коалиция „Реформаторски блок” – 1 член
  • Коалиция „Патриотичен фронт” – 1 член
  • Коалиция „България без цензура” – 1 член
  • Политическа партия „Атака – 1 член
  • Коалиция „АБВ” – 1 член

Общинска избирателна комисияЕдинодушно беше подкрепено предложението на ПП ГЕРБ председателят на ОИК да е представител на най-голямата парламентарно представена партия. За мястото на секретар обаче имаха претенции две политически сили – БСП Лява България и ДПС. За зам.-председателските места претендираха от Реформаторския блок и Атака.

След 15-минутна почивка беше постигнато съгласие все пак секретар на ОИК да бъде предложеният представител на БСП Лява България. Съответно от ДПС също поискаха заместник-председателско място. Останаха валидни предложенията и на РБ и Атака, които не се отказаха от тях.

Кметът на Община Стара Загора ще представи в ЦИК направените предложения на участниците в консултациите за състава на ОИК, техните документи и протокола от проведените консултации.

Общинската избирателна комисия в Стара Загора трябва да бъде назначена до 4 септември.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор