Демирева

Стара Загора приема Европейското отборно първенство по лека атлетика през 2021 г.

За втори път Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига) през 2021 г. Това потвърди ресорният зам.-кмет Красимира Чахова след проведена работна среща с представители на Българска федерация по лека атлетика. Най-голямото спортно събитие за града ни през 2021 г. ще се проведе на 19 и 20 юни на стадион „Берое“.

Очаква се в надпреварата да вземат участие над 800 атлети от 11 държави: България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Русия (ако правата ѝ бъдат възстановени).

ivet lalova 100 leka atletika stara zagora

Най-елитните български лекоатлети, начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, ще поведат отбора ни към победа и изкачване в по-горната първа лига. „Предходното ни домакинство, през 2015 години, донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти“, допълни зам.-кметът. Тя изказа своята благодарност към председателя и на Европейската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, за подкрепата Стара Загора да бъде домакин на този голям форум. Като изненада за зрителите ще бъде повторното участие на талисманът – катеричката Кипи, която ще се завърне на стадион „Берое“.

Красимира Чахова припомни, че след ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ Стара Загора е била домакин на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреден слух през 2016 г., на Европейска отборна купа през 2015 г. на две Балканиади през 2013 г. и през 2018 г., както и на Балканида за ветерани през 2017 г.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема