„Западен парк” или „Новият парк” ще се казва новата зелена перла в Стара Загора

„Новият парк“ или „Западен парк“ ще се казва най-новата придобивка за спорт и отдих в Стара Загора. Около тези две предложения се обедини комисията, съставена от 21 души – журналисти, общински съветници и представители на Общината. 

По време на заседанието бяха обсъдени и предложенията „Арт парк“, „Артилерийски парк“, парк „Казански“, парк „Гео Милев“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Новият паркМесец и половина граждани и институции имаха възможност да дават идеи за име на новопостроения парк на мястото на бившите казарми. До 1 септември постъпиха 109 писма, в които имаше 170 предложения. Първото получено име бе парк „Августа Траяна“, а последното - парк „Петко Славейков“.

Крайното решение ще бъде взето по време на редовното заседание на Общински съвет, което ще се проведе на 17 септември 2015 г. Два дни по-късно, на 19 септември, е официалното откриване на новопостроения най-голям парк в Стара Загора. По този повод Общината подготвя спортен и детски празник.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24