В област Стара Загора ваксини на „Пфайзер“ и „Модерна“ се поставят на попадащите в първа, втора и трета фаза на Националния имунизационен план

В област Стара Загора ваксини на „Пфайзер“ и „Модерна“ се поставят на попадащите в първа, втора и трета фаза на Националния имунизационен план

На 29 март 2021 г. Регионална здравна инспекция – Стара Загора получи 678 дози от ваксината срещу ковид-19 на „Пфайзер – Бионтех“ и 1100 дози на „Астра Зенека“. Осигурени са необходимите количества за всички 8 имунизационни кабинета на територията на област Стара Загора, като ваксини се поставят на хората, които са се записали в електронната платформа и са посочили ваксината на „Астра Зенека“. Всеки от тях получава уведомление за дата и час на ваксинация.

На този етап ваксини на „Пфайзер – Бионтех“ и „Модерна“ се поставят само на хора, попадащи в 1-ва, 2-ра и 3-та фаза на Националния имунизационен план. С препарата на „Пфайзер – Бионтех“ продължава ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии.

На сайта на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора са публикувани насоки за регистрация за ваксинация в електронната Национална здравноинформационна система.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема