130 години от Съединението на България ще бъде отбелязано в Стара Загора

130-годишнината от Съединението на България ще бъде отбелязана в Стара Загора

Община Стара Загора организира тържествен ритуал за честването на 130-ата годишнина от Съединението на България. Той ще се проведе на 6 септември от 10:30 часа в парк „Пети октомври". Военнослужещи от Втора механизирана бригада ще поднесат венци с военен ритуал на паметника “Защитниците на Стара Загора”.

Съединението на БългарияОт 11:00 часа на лятната сцена на Драматичен театър „ Гео Милев" зам.-кметът Иванка Сотирова ще открие традиционния песенен празник на Туристическо дружество „Сърнена гора".

В 18:00 часа в парк „Александър Стамболийски" ще започне общоградско веселие с концерт на АНПТ „Зорница" при НЧ „Св. Климент Охридски 1858". По същото време в парк „Пети октомври" ще се извие „Хоро на мегдана".

На 6 септември празнуват пет села в общината: Пряпорец, Малко Кадиево, Сладък кладенец, Стрелец и Християново.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема