130 години от Съединението на България ще бъде отбелязано в Стара Загора

130-годишнината от Съединението на България ще бъде отбелязана в Стара Загора

Община Стара Загора организира тържествен ритуал за честването на 130-ата годишнина от Съединението на България. Той ще се проведе на 6 септември от 10:30 часа в парк „Пети октомври". Военнослужещи от Втора механизирана бригада ще поднесат венци с военен ритуал на паметника “Защитниците на Стара Загора”.

Съединението на БългарияОт 11:00 часа на лятната сцена на Драматичен театър „ Гео Милев" зам.-кметът Иванка Сотирова ще открие традиционния песенен празник на Туристическо дружество „Сърнена гора".

В 18:00 часа в парк „Александър Стамболийски" ще започне общоградско веселие с концерт на АНПТ „Зорница" при НЧ „Св. Климент Охридски 1858". По същото време в парк „Пети октомври" ще се извие „Хоро на мегдана".

На 6 септември празнуват пет села в общината: Пряпорец, Малко Кадиево, Сладък кладенец, Стрелец и Християново.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Светът

Световната здравна организация повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

* * *
Срещата на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган планират среща в Москва на 5 или 6 март. Тя е на фона на предприета от турската армия офанзива на територията на Сирия в провинция Идлиб. Съобщава се за над 300 жертви от страна на сирийската армия

* * *
Стотици бежанци вървят през територията на Турция към границата на Гърция

* * *
Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020