Учителите ветерани честваха Св. Св. Кирил и Методий

Учителите ветерани честваха Св. Св. Кирил и Методий

В Деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, учителите ветерани от Стара Загора се събраха, за да отдадат почит към делото на славянските първоучители. Проявата беше организирана от Община Стара Загора и Клуба на учителите ветерани. В Лапидариума на Регионалния исторически музей дойдоха преподаватели трайно свързали името си с развитие на образованието.

„Стара Загора е един от първите градове, в който през 1858 г. се отбелязва Празника на светите братя Кирил и Методий. Но по-важното е, че Ви има Вас – учителите, вдъхновителите, просветителите. Всички ние Ви дължим уважение и респект за това, което сте направили за образованието. Бъдете здрави, дълбок поклон към Вашата отдаденост и професионализъм Честит празник!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора.

С едночасов концерт учителите бяха поздравени от фолклорни и танцови формации при Народно читалище „Родина 1860“.

„Уважаеми учители,
Днес е денят, в който почитаме Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, създатели и разпространители на първата славянска азбука. Всички ние, които милеем за род и вяра, тачим българското слово и благоговеем пред първоучителите и съзидателите на българската духовност.

Скъпи учители, Вие сте избраните да продължите делото им, Вие сте тези, които носят светлината на буквеното слово, преподават уроците по вярност и родолюбие, носят и отговорността да пребъде във вековете огънят на българската духовност, просвета и култура.

На този ден искам и да Ви благодаря за грижите, обичта и знанията, които давате на подрастващите. Благодаря Ви за отдадеността, с която и днес продължавате своята мисия – да съхранявате и издигате българската духовност. Пазете и предавайте на поколенията традициите ни и българския дух!

Нека нашето уважение и признателност Ви дават сили и увереност! Бъдете здрави и горди със следата, която остава след Вас!“, се казва в поздравителния адрес от кмета Живко Тодоров.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: