Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на реформаторите в Стара Загора

Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на реформаторите в Стара Загора

Както вече www.infoz.bg съобщи, областният координатор на Движение „България на гражданите” Димитър Чорбаджиев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Стара Загора. Водач на листата с кандидати за общински съветници е председателят на Демократи за силна България в областния град Румен Димитров.

Това стана ясно след проведеното събрание на коалицията на 7 септември 2015 г. в комплекс „Верея” в Стара Загора. В него участва народният представител на реформаторите и зам.-председател на Движение „България на гражданите” Димитър Танев.

В Чирпан дясната коалиция застава зад Васил Донев - бивш градоначалник на общината, в Раднево издига Койчо Коев, а в Гурково - Симеон Костадинов Симеонов. Реформаторите ще имат свои кандидати за кметове в 11 села в община Стара Загора.

Събрание на Реформаторския блок в Стара ЗагораСрещата започна с връчване на подписка, инициирана от младежката структура на Движение "България на гражданите" в подкрепа на антикорупционния закон, отхвърлен от депутатите още на първо четене. Младите се обявиха в подкрепа на националната кампания "Народът срещу корупцията". Те връчиха подписката със 110 подписа срещу 110 негласували депутати като символичен старт, даден в Стара Загора.

Народният представител Димитър Танев пое ангажимента да предаде подписката на вицепремиера и председател на ДБГ Меглена Кунева. Той изтъкна, че отхвърленият закон не е получил основателни критики. Припомни, че ГЕРБ и РБ са единни зад този законопроект и това е знак за стабилност в отношенията. Димитър Танев увери, че депутатите на Реформаторския блок няма да отстъпят и са готови и на последващи по-драстични действия в борбата срещу корупцията.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема