месец на безвъзмездното кръводаряване - Стара Загора

В Стара Загора организират месец на безвъзмездното кръводаряване

„Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще протече организираният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното кръводаряване. По този начин ще се отбележи и 14 юни – Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Партньори на инициативата са Международен младежки център – Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора и Сдружение с нестопанска цел „Самаряни“.

alex

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 3 юни от 18:00 часа на сцената пред сградата на Общината с концерт и забавления. Събитието е своеобразен призив към всички да преоткрият още една „суперсила” в себе си – да спасяваш живот!

В рамките на месеца на територията на Стара Загора са организирани четири пункта, в които ще бъдат разположени екипите на РЦТХ.

Пунктове за кръводаряване:

  • 4 юни – Фоайе на зала „Славейков“ – Община Стара Загора;
  • 11 юни – Международен младежки център – бул. „Княз Александър Батенберг“ № 19;
  • 18 юни – Сдружение „Самаряни“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“ № 57 (южен вход от ул. „Братя Жекови“);
  • 25 юни – Регионален център по трансфузионна хематология  Стара Загора (РЦТХ) – бул. „Генерал Столетов“ № 2 (в двора на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“).

Желаещите да дарят кръв могат да посетят най-удобния за тях пункт в часовете между 08:30 и 12:00 часа. Повече за изискванията към кръводарителите можете да откриете на страницата на Националния център по трансфузионна хематология  Стара Загора.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg