Граждански клуб ЛИПА представя първия етап от укрепването на Стария чинар

Граждански клуб ЛИПА представя първия етап от укрепването на Стария чинар

Граждански клуб ЛИПА представи програмата си пред Стария чинар и открия първия етап от проекта за укрепване на Стария чинар в парк "Бедечка" в Стара Загора. Предстои дооформяне на околното пространство, водоснабдяване, осветление и видеонаблюдение, с което зоната за отдих ще добие пълната си функционалност.

За четвърта поредна година ЛИПА ще проведе инициативата "ПАЗИ МЕ!", в подкрепа на безопасността на децата на Стара Загора, в рамките на която за първия учебен ден отново ще бъдат раздадени гъвкави светлоотражателни ленти на всички първокласници в Стара Загора (около 1300).

Следващият проект на клуба, който е в напреднала фаза на реализация, е изграждане на волиера за грабливи птици в Зоопарк Стара Загора на площ от 260 кв. м.

Камерунски козичкиПродължават инициативите в подкрепа на развитието на Старозагорски бани като “Зеленото сърце на Стара Загора“. За кратък период от време клубът успя да реализира на територията на курортното селище множество проекти, като монтиране на детски и спортни площадки, залесяване, изработване на оригинално мащабно пано, изпълнено от млади старозагорски художници, заселване на птици и животни от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото, зарибяване на езерото и много други. Във връзка с националния празник 22 септември и празника на селото ще бъде разработена и представена пред Община Стара Загора и пред обществеността концепция за развитие на Старозагорските бани.

Граждански клуб ЛИПА активно подкрепя и четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". Тази година страна партньор е Турция.

Фестивал на виното и културното наследство Августиада"Освен очакваното увеличение на броя на избите-изложители, ще се опитаме да увеличим и броя на фирмите, представящи кулинарни продукти, свързани с виното и да представим по-добре кулинарния сектор. Тази година ще наситим "Августиада" с повече събития и ще разширим времето на фестивала, извън кулминацията на трите фестивални дни. За пръв път тази година, чрез туристическа агенция Миел Травел, се разработи туристически пакет за посещение на "Августиада" и забележителностите на Старозагорски регион, който се разпространи сред цялата мрежа на Световната Асоциация на Туристическите Агенции (WATA). "Августиада" тази година се представи успешно на Международната борса за културни продукти ARTtide в Габрово" - съобщиха от клуба.

Граждански клуб ЛИПА ще продължи да подкрепя масовия спорт, особено сред децата и младежите. Активно се подготвя петото издание на детските игри "Старозагорски олимпийски надежди 2016".

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема