Граждански клуб ЛИПА представя първия етап от укрепването на Стария чинар

Граждански клуб ЛИПА представя първия етап от укрепването на Стария чинар

Граждански клуб ЛИПА представи програмата си пред Стария чинар и открия първия етап от проекта за укрепване на Стария чинар в парк "Бедечка" в Стара Загора. Предстои дооформяне на околното пространство, водоснабдяване, осветление и видеонаблюдение, с което зоната за отдих ще добие пълната си функционалност.

За четвърта поредна година ЛИПА ще проведе инициативата "ПАЗИ МЕ!", в подкрепа на безопасността на децата на Стара Загора, в рамките на която за първия учебен ден отново ще бъдат раздадени гъвкави светлоотражателни ленти на всички първокласници в Стара Загора (около 1300).

Следващият проект на клуба, който е в напреднала фаза на реализация, е изграждане на волиера за грабливи птици в Зоопарк Стара Загора на площ от 260 кв. м.

Камерунски козичкиПродължават инициативите в подкрепа на развитието на Старозагорски бани като “Зеленото сърце на Стара Загора“. За кратък период от време клубът успя да реализира на територията на курортното селище множество проекти, като монтиране на детски и спортни площадки, залесяване, изработване на оригинално мащабно пано, изпълнено от млади старозагорски художници, заселване на птици и животни от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото, зарибяване на езерото и много други. Във връзка с националния празник 22 септември и празника на селото ще бъде разработена и представена пред Община Стара Загора и пред обществеността концепция за развитие на Старозагорските бани.

Граждански клуб ЛИПА активно подкрепя и четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". Тази година страна партньор е Турция.

Фестивал на виното и културното наследство Августиада"Освен очакваното увеличение на броя на избите-изложители, ще се опитаме да увеличим и броя на фирмите, представящи кулинарни продукти, свързани с виното и да представим по-добре кулинарния сектор. Тази година ще наситим "Августиада" с повече събития и ще разширим времето на фестивала, извън кулминацията на трите фестивални дни. За пръв път тази година, чрез туристическа агенция Миел Травел, се разработи туристически пакет за посещение на "Августиада" и забележителностите на Старозагорски регион, който се разпространи сред цялата мрежа на Световната Асоциация на Туристическите Агенции (WATA). "Августиада" тази година се представи успешно на Международната борса за културни продукти ARTtide в Габрово" - съобщиха от клуба.

Граждански клуб ЛИПА ще продължи да подкрепя масовия спорт, особено сред децата и младежите. Активно се подготвя петото издание на детските игри "Старозагорски олимпийски надежди 2016".

infoz autor www.infoz.bg

covid velikden

Светът

Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че дарява 1 милиард долара, за да участва в борбата с пандемията от коронавируса. Той обясни, че сумата представлява 28% от състоянието му. За да я осигури, той продава акции на друга своя компания - Square, специализирана в електронни плащания

* * *
Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

На подобна тема