В Стара Загора оказват подкрепа на родители на деца с нарушения в развитието

Сдружение „Филаделфия 2002“, член на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, стартира проект „Подкрепа за семейството“. Членове на сдружението са родители и близки на деца и хора с различни нарушения в развитието. Ще бъде предоставено пространство за подкрепа, споделяне на опит, информиране, срещи със специалисти и други родители, информираха от Община Стара Загора.

Проектът стартира с информационни срещи. Първата ще се проведе на 8 юни от 18:00 до 19:30 часа в залата на Младежки международен център (бившето кино „Жельо Диманов“). Ще бъде представена дейността на сдружението и бъдещите събития по проекта. Представител на Община Стара Загора ще запознае присъстващите с услугите за деца и лица в неравностойно положение в общността. Включена е и важната тема за ранната интервенция – кога и защо да се потърси специалист.

На втората среща ще гостува експертът Кремена Стоянова, председател на сдружение „Паралелен свят“ - Пловдив, която ще сподели добри практики на организацията и собствения си опит на родител.

Темата на третата среща е за това как да бъдат подкрепени семействата, като една от най-уязвимите части от обществото, при справяне с последствията от пандемичната криза.

От 14 юни започва дейност работа група за споделяне и подкрепа на родители на деца и лица с нарушения в развитието. Водещи на групата са специалисти в работата с деца и семейства. Включването в нея е след предварително записване. Местата са ограничени. Участието в срещите и групата е безплатно.

family

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24