Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

Стара Загора става спортна столица на леката атлетика през уикенда. За втори път Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига) този уикенд (19 и 20 юни). С начален час 16:00 часа на стадион „Берое“ в съботния ден ще започне състезанието по овчарски скок – жени. За 17:30 часа е насрочено официалното откриване на спортната надпревара.

leka atletika stara zagora 01

Във форума ще вземат участие близо 700 атлети от 10 държави – България, Дания, Израел, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия. Най-елитните български лекоатлети, начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и Митко Ценов ще поведат отбора ни към победа и изкачване в по-горната първа лига.

„Предходното ни домакинство, през 2015 годинa, донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти“, разказа зам.-кметът Красимира Чахова.

 

Програма на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

leka atletika stara zagora programa

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24