Подредиха в изложба с картините от пленера по живопис Дружба

Изложба с картините от пленера по живопис „Дружба“ в зала „Байер“

С майсторска изложба, на седемте талантливи художници, завърши 25-ото издание на традиционния пленер по живопис „Дружба“ 2021, който се организира от представителството на Съюза на българските художници в града, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора. В зала „Байер“ бяха подредени 30 платната на пленеристите. Част от техните творби ще обогатят фонда на Градската художествена галерия.

IMG 8588

„Искам да поздравя всички творци, които взеха участие в юбилейното издание на пленерa „Дружба“. Благодарение на хора като Вас се поддържа живо изкуството. Благодаря Ви, че участвате по този начин поддържате културата и духовността в Стара Загора“, каза при закриването на форума кметът Живко Тодоров. Градоначалникът връчи емблематичния за пленера плакет, дело на Христо Златев, на всеки един от участниците.

Цялата изложба може да се разглежда като „Настояще и минало“ от гледна точка на това, че участват колеги, които са били сред пленеристите и на Симпозиумa по скулптура в камък, провел се през 1987 година в Стара Загора. От друга страна, има преподаватели и студенти, които творят заедно, каза по време на откриването Милен Алагенски, председател на Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора. Той изрази надежда пленерът да се превърне в своеобразна среща на артисти.

Изложбата може да бъде видяна до 30 юни.

IMG 8614

IMG 8618

IMG 8626

IMG 8631

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема