Деца засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

Деца засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

Четвъртокласници от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ се включиха в акция по засаждане на цветя в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин децата посадиха общо 150 многогодишни растения, подходящи за сянка - хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни - глехома и дихондра. Инициативата е на Община Стара Загора, съвместно със Съюза на архитектите в България - дружество Стара Загора.

Днешната акция е продължение на творческите срещи, които организираме съвместно със Съюза на архитектите в България - дружество Стара Загора. Идеята е да дадем възможност на най-малките да направят града ни още по-красив. По този начин да им покажем, че трябва да се грижим за средата около нас и да пазят направеното, което е за всички. Това каза по време на засаждането главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че се предвижда кампанията да стане ежегодна.

Преди започване на дейностите учениците бяха запознати с технологията на процеса по засаждане на растенията. Четвъртокласниците с ентусиазъм се впуснаха в задачата и показаха завидни знания за цветята и тяхното отглеждане.

Председателят на САБ - дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването ѝ.

Грижата за новите насаждения, осигурени от САБ - дружество Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на звено „Озеленяване и комунални дейности“ към общинската администрация.

zasazhdane 2

zasazhdane 3

zasazhdane 4

www.infoz.bg  www.infoz.bg