Европейското отборно първенство по лека атлетика събира в Стара Загора български и чуждестранни звезди

Голямата атлетика отново се завръща в Стара Загора през следващите два дена, в които градът е домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), което ще се проведе на стадион „Берое“. „С огромно нетърпение очакваме българският национален отбор да се включи в Европейската отборна купа, чийто домакини сме за втори път. При първото ни домакинство през 2015 година, дадохме енергия и импулс на отбора и той успя да се класира в по-горната – първа лига.“

Това каза по време на традиционната пресконференция заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, в чиито ресор е спортът. Тя отправи покана към всички жители и гости на Стара Загора да посетят стадион „Берое“ и да се насладят на най-голямото спортно събитие в града за 2021 година. „В състезанието ще се включат някои от световни звезди на атлетиката“, обясни още Чахова.

IMG 8900

Освен родните звезди Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов и всички най-добри родни състезатели, зрителите по трибуните ще могат да се насладят на участието на световен шампион, европейски рекордьор, европейски шампиони и медалисти от световни и континентални състезания. Във форума ще вземат участие атлети от 9 държави – България, Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия, разказа Галя Пухалева, председател на организационния комитет.

Председателят на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Иван Колев пожела в Стара Загора състезателите да постигнат високи спортни постижения и българският отбор отново да се класира за първа лига.

В пресконференцията участие взе и българската звезда Ивет Лалова. „За мен е огромно удоволствие да бъда в Дома на леката атлетика, защото за мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа“, заяви Лалова и си пожела да бъдат спечелени още квоти за български спортисти, които да вземат участие в предстоящата в Токио олимпиада.

Ивет Лалова ще вземе участие в състезанието на 200 метра и в щафетното бягане на 4х100 метра.

Началото на състезанията е утре, събота, 19 юни, точно в 16:00 часа, а официалното откриване е насрочено за 17:30 часа. Публиката може безплатно да посети стадиона, за да наблюдава надпреварите на Европейското отборно първенство по лека атлетика.

Програма

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема