Музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора събира 500 деца

За двадесет и първи път на 17 и 18 юли Стара Загора ще бъде домакин на Националния детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсната програма ще премине в две от залите на Регионален исторически музей. Тази година участие ще вземат 500 индивидуални изпълнители и камерни музикални състави с до 12 изпълнители на сцената. Официалното откриване ще бъде от 17 юли 2021 г. от 10 часа на сцената на Лапидариума в Регионален исторически музей Стара Загора.

orpheevo izvorche

И тази година за трета и четвърта възрастова група ще бъдат връчени годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Талантите ще се борят и за индивидуални парични премии. Експертно жури ще отличи най-добрите три изпълнения във всяка възрастова група – златен, сребърен и бронзов медал.

Награждаването на участниците ще се проведе след всяка възрастова група на открито на сцената на Лапидариума.

През тази година, поради епидемиологичната обстановка, във форума няма да се допуска участието на танцови състави в конкурсната програма. Конкурсът се организира от Национален музикално – фолклорен съюз „Орфеево изворче“ с подкрепата на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg