Тракийски университет се нуждае от доброволци в конната база

В конната база на Тракийски университет кипи се провеждат дейности по освежаването и реновирането ѝ, а участието с доброволен труд на студенти от университета спомогна за обновяването на част от боксовете. Новото ръководство на Учебно-опитното стопанство и управителят на базата Младен Манев я поемат в немного добро състояние.

Те се опитват с всички сили и средства да възвърнат красивия ѝ облик, но нуждата от допълнителна доброволна работа е сериозна и призовават всеки, който желае прекрасните коне да получат по-добри условия за живот и по-уютен дом, да помогне с труда си, а в замяна ще получи безплатна езда под наставленията на професионален инструктор по конна езда, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

От първа необходимост е боксовете да бъдат боядисани и варосани. Също така трябва и да се полагат ежедневни грижи за конете, за което всеки доброволец ще бъде награден с признателността, благодарността и любовта на едни от най-благородните и умни животни.

Базата разполага с 4 конюшни с общо 70 бокса, пясъчен и загрявъчен манеж с общ размер 80 на  100 метра, 2 тревни загрявъчни плацове и сервизни сгради. Тя е разположена точно срещу летището и до „Фермер 2000“ и е постоянна тренировъчна база на учениците от спортното училище в града, които са под наем в едната конюшня. Управителят Младен Манев сподели, че предвижда да се въведат първоначални уроци по езда, тренировки за професионалисти в класическите дисциплини и любителска езда.

konna baza 1

kone2

konna baza 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема