Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението на Васил Левски

Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Десетки старозагорци се включиха в общоградския ритуал, организиран от Община Стара Загора и Втора механизирана бригада, пред паметника на героя. Началото на честването беше дадено точно в 11:00 часа с панихида. В ритуала взеха участие още възпитаниците на театрална школа „Жест“ към Център за подкрепа на личностното развитие с ръководител Светла Тодорова,

IMG 9933

а също и възпитаници на клуб „Философско писане“ към Център за подкрепа на личностното развитие с ръководител Милена Иванова.

 

Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се разберем и заедно да вървим наедно“, тези думи на Дякона са много актуални и днес, каза по време на честването зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя допълни, че с диалог и разбиране трябва да се върви напред.

По повод 184 години от рождението на Васил Левски, музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен за посещение безплатно днес до 18:00 часа.

На честването присъстваха още зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, областният управител Иван Чолаков, общински съветници, представители на партийни и граждански организации и старозагорци.

 

IMG 9930

www.infoz.bg  www.infoz.bg