Безплатен градски тур разказва за славната саможертва в боевете за освобождение на Стара Загора

Безплатен градски тур разказва за славната саможертва в боевете за освобождение на Стара Загора

В деня, когато Стара Загора отбелязва 144 години от боевете за града (1877 – 1878 г.) – 31 юли от 10:00 часа, ще се проведе поредния безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“. Тематичната и интригуваща обиколка „Памет за Освобождението“ ще започне от Регионален исторически музей. Тя е посветена на мемориалните паметници на Освобождението в Стара Загора.

По време на обиколката ще се запознаете с героизма на защитниците на града по време на Руско-турската война (1877 – 1878 г.) и ще се потопите в разказ за славна саможертва и безсмъртие.

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Петьо Мирчев – уредник отдел „История на българските земи XV – XIX век“ в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042/ 627098, на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg или https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18, както и във Фейсбук visitstarazagora.bg. Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24