Безплатен градски тур разказва за славната саможертва в боевете за освобождение на Стара Загора

Безплатен градски тур разказва за славната саможертва в боевете за освобождение на Стара Загора

В деня, когато Стара Загора отбелязва 144 години от боевете за града (1877 – 1878 г.) – 31 юли от 10:00 часа, ще се проведе поредния безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“. Тематичната и интригуваща обиколка „Памет за Освобождението“ ще започне от Регионален исторически музей. Тя е посветена на мемориалните паметници на Освобождението в Стара Загора.

По време на обиколката ще се запознаете с героизма на защитниците на града по време на Руско-турската война (1877 – 1878 г.) и ще се потопите в разказ за славна саможертва и безсмъртие.

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Петьо Мирчев – уредник отдел „История на българските земи XV – XIX век“ в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042/ 627098, на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg или https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18, както и във Фейсбук visitstarazagora.bg. Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber