„Старите сгради разказват…“ непознати истории от Стара Загора

И през август 2021 г. жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват мислено 100 години назад във времето. В събота и неделя (7 и 8 август) от 9:30 часа от Туристически информационен център (бул.„Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“, която е част от безплатни градски турове „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“.

Stoletov 123

Включилите се в нея хора ще чуят срамежливи любовни истории, ще прочетат неизпратени писма и картички и ще открият забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предците ни. Обиколка с продължителност до един час и половина.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора. „Градските турове се радват на голям интерес и посетителите с интерес очакват следващата среща“, разказа гидът на обиколката.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за всеки начин: на място в Туристически информационен център (бул.„Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, чрез заявка на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg или тук.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

tur sgradi

www.infoz.bg  www.infoz.bg