Започна цялостна рехабилитация на инфраструктурата в старозагорския квартал „Самара 1“

Стартираха ремонтните дейности по благоустрояване на инфраструктурата в старозагорския квартал „Самара 1“. Те ще обхванат рехабилитация на тротоарните площи по бул. „Цар Симеон Велики“, в участъка от ул. „Трета Опълченска“ до Детска градина № 68 „Патиланско царство“. Ще бъдат положени нови улични бордюри и нова тротоарна настилка.

Предвижда се да бъдат благоустроени междублоковите пространства около жилищни блокове на бул. „Цар Симеон Велики“: № 256, № 258, № 272 и № 279, както и на бул. „Никола Петков“ № 39 и № 41. Настоящите ремонтни работи ще включват обособяване на тротоарни площи, паркинги, обслужващи алеи и зелени зони. Общата площ, върху която ще бъде извършено благоустрояването в квартала, е над 30 000 м2.

С реализиране на предвидените строителни дейности кв. „Самара 1“ ще получи нова визия и ще отговори на нуждата на гражданите в района за съвременна транспортна инфраструктура, информираха от Община Стара Загора.

samara 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24