1800 години назад в античната Августа Траяна с новия безплатен градски тур в Стара Загора

На 14 август (събота) от 9:30 часа ще се проведе безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Обиколката „Невидимата Августа Траяна...“, която ще потопи старозагорци и гостите на града в античността по нашите земи, ще започне от сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на музея.

Тя ще ни запознае с част от с паметниците, маркиращи Августа Траяна – южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на час и половина ще се пренесем в периода на Античността и вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул.„Руски“ № 27), на тел. 042/ 62 70 98, чрез имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg или чрез попълване на форма, а също и във Фейсбук.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi, Selva кафе и Cafe Chameleon.

sz tur

www.infoz.bg  www.infoz.bg