Болниците в област Стара Загора поетапно увеличават леглата за лечение на пациенти с коронавирус

На заседание на Областния медицински съвет, председателствано от областния управител Иван Чолаков, беше направен анализ на заболеваемостта от ковид в Старозагорска област. Д-р Станимир Станков, директор на Регионалната здравна инспекция, подчерта, че в последните дни броят на заболелите продължава да се покачва.

stankov cholakov

Налице е обаче и скрита заболеваемост, защото немалка част от леките случаи на коронавирус се лекуват в домашни условия, без да са регистрирани в системата. Това създава пречки да се очертае реалната картина на заболеваемостта, която според специалистите е по-висока от тази в официалната статистика.

Заради очакванията в близките дни Старозагорска област, както и повечето останали области в страната, да навлезе в червената зона, 12-те здравни заведения, в които има отделения за лекуване на болни от коронавирус пациенти, трябва да направят план за поетапно увеличение на броя на леглата. Директорите на болниците поеха ангажимент да повишат броя на леглата при покачване на заболеваемостта.

По-рано областният управител проведе среща и с представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Те поискаха да разберат ще има ли въвеждане на някакви по-строги мерки на местно ниво спрямо техния бизнес. Г-н Чолаков заяви, че на този етап в Старозагорска област не се предвижда въвеждане на други мерки, освен действащите в момента в цялата страна, но при евентуално усложняване на ситуацията такива могат да бъдат предприети, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема