Отново на училище

Учебният звънец прозвуча за над 17 хиляди ученици в община Стара Загора на 15 септември 2015 г. 13 900 са възпитаниците в общообразователните училища и около 3300 - в професионалните гимназии. През училищния праг преминаха около 1500 първокласници. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров беше гост на официалното откриване на учебната година.

Той поздравиучениците и учителите от Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски".

"Не случайно избрах да бъда при вас, защото това е гимназията с най-големи традиции. Искаме да имаме умни млади хора, които да прославят Стара Загора. Нашият град е с перспектива и той има нужда от вас. Където и да продължите своето образование е добре да се върнете тук, за да споделите знанията и уменията си. Не случайно ваши гости са представители на бизнеса, защото те уважават гимназията и вярват във вашите успехи" - каза в обръщението си Живко Тодоров. Той отправи най-искрени пожелания и към преподавателите в Търговската гимназия.

Кметът посъветва младите хора по-малко да ходят по дискотеки и повече да наблягат на ученето, защото то е пътят към успешната реализация на младите хора.

"Избрали сте правилния път, защото в България икономическите специалности са сред най-търсените. Дипломите не трябва да бъдат самоцел за вас, защото работодателите имаме нужда от можещи и знаещи хора" - каза пред учениците председателят на Клуба на работодателя в Стара Загора Стефан Шоселов.

Гости на тържественото откриване на учебната година в Търговската гимназия бяха още народният представител Пламен Йорданов, деканът на Стопанския факултет на Тракийски университет проф. Иван Георгиев, председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов и др.

Кметът Живко Тодоров участва и в откриването на учебната година в Начално училище "Димитър Благоев".

На територията на община Стара Загора има 33 училища и 8 професионални гимназии в града и в 8 училища в селата.

15 september nova uchebna godina stara zagora

15 september nova uchebna godina stara zagora

{responsivegallery}09-2015/15september{/responsivegallery}

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg