Стара Загора е домакин на 11-ия Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“

11-ият Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще се проведе в Стара Загора на 3 и 4 септември 2021 г. Организатори на надпреварата са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“ – Стара Загора, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Турнирът ще се проведе в Общинска зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Надпреварата ще започне в 10:00 часа на 3 септември (петък).

hud gimnastika

Първата категория, с която ще започне състезанието, е „Масов спорт“. За 12:30 часа е насрочено официалното откриване на турнира, след което продължава състезанието с най-малките индивидуални състезателки и състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории.

Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи. В състезанието ще вземат участие общо 20 спортни клуба. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба домакин.

Заслужилите състезатели в надпреварата ще бъдат наградени с медали и купи. Ще бъде връчен приз при „Девойки старша възраст“ и възраст „Жени“ на името на създателката на художествената гимнастика в град Стара Загора Карамфила Абаджиева.

По време на откриването на турнира ще очаква специален гост – златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн.

www.infoz.bg  www.infoz.bg