1401 първокласници тръгват на училище в община Стара Загора

1401 са първокласниците в община Стара Загора през учебната 2021/2022 година. Те ще се обучават в 63 паралелки в 29 училища. Традиционно най-много са новоприетите в Основно училище „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Второ основно училище „П. Р. Славейков“, Шесто основно училище „Свети Никола“ и Средно училище „Иван Вазов“.

За най-малките ученици ще бъде организирано тържествено посрещане. Приготвени са учебници и тетрадки, работните места са украсени в различни цветове.

parvi klas

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат специално изработен музикален диск „Подадена ръка“ с подбрани и тематични песни от фолклориста Крум Георгиев.

На всеки диск има и послание от кмета Живко Тодоров: „ Скъпи първокласници, днес вие за пръв път прекрачвате прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по светлия път на мъдростта и знанието. Те винаги ще бъдат до вас и ще ви подкрепят. Убеден съм, че всеки ден вие ще преоткривате света около себе си. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни. Вярвайте в себе си и смело вървете по пътя на знанието! На добър час и успех!“ - пожелава Живко Тодоров.

„Скъпи ученици, нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна. Да открие пред всички Вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех. Бъдете упорити в стремежа си да търсите и преоткривате себе си в безграничния свят на познанието. Помнете, че ако искате да вървите напред, трябва да бъдете трудолюбиви и търпеливи, делови и организирани. Творете, учете, мечтайте смело, за да постигнете повече.“ - напътства ги в поздравлението си кметът на общината, съобщиха от пресцентъра.

През новата учебна година в обновени сгради ще влязат възпитаниците на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“.

Учебната 2021/2022 ще започне присъствено за всички училища, при спазване на противоепидемичните мерки и на насоките за работа, дадени от Министерството на образованието и науката.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: