Автомобилният шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 продължава в Стара Загора

Автомобилният шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 продължава в Стара Загора

Стара Загора ще бъде домакин на четвърти кръг от националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 на 20 септември. Състезанието ще се проведе на обособеното трасе от бул. „Славянски“, бул. „Анастасия Тошева“ и бул. „Димчо Стаев“ от 10:00 до 14:00 часа.

Мястото за надпреварата е специално подбрано, за да е в центъра на града и да достигне до повече фенове на автомобилните спортове. Събитието ще бъде официално открито от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В четвъртия кръг от националния шампионат участие ще вземат шестима пилоти. Това са победителят от първите два кръга на Писта „Дракон“ и Велико Търново - Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Павел Цонев, Александър Панков и Къванч Оздемир от Турция.

VolkicarsУникалното автомобилно състезание ще забавлява публиката околоко трасето в Стара Загора в рамките на 4 часа. Адреналинът ще бъде вдигнат от екстремни демонстрации, уникални надпревари с мощните коли Volkicars, както и дрифт шоу с шампиона по дрифт - Павлин Пенев. Публиката ще види на пистата и красавиците на Hyundai, начело с Мис Автомобилизъм - Марина Колева. На трасето ще бъде и състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1, който ще влезе в ролята на Safety car на надпреварата.

Четвърти кръг на шампионата V1 Challenge Bulgaria ще се проведе с масов старт. Състезателната част започва с квалификационна серия. На база времената от квалификациите, в първия манш от състезанието, пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до шесто място. Във втория манш от надпреварата, пилотите стартират отзад напред, според времената в квалификациите.

Програма на четвърти кръг на V1 Challenge Bulgaria, Стара Загора

  • 10:00 – 10:30 – Тренировки
  • 10:30 – 11:00 – Шоу – Drift 1
  • 11:00 – 11:30  – Квалификации
  • 11:30 – 12:00  – Шоу – Drift 2
  • 12:00 – 12:30  – Манш 1
  • 12:30 – 13:00  – Манш 2
  • 13:00 – 13:30 – Шоу – Drift 3
  • 13:30 – 13:45  – Награждаване от DHL за най-бърза обиколка
  • 13:45  – Церемониално награждаване

*В третия кръг на V1 Challenge Bulgaria във Варна, Александър Язов финишира на 7-о място и получи 2 точки. Решението бе взето от рейс директора на състезанието. Дни след надпреварата решението бе одобрено и от организаторите на шампионата в Турция.

Информация за V1 Challenge България
През втория сезон V1 Challenge Bulgaria ще се проведе в шест града – Пловдив, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Благоевград и София. Както и през миналата година, и този сезон автомобилите ще бъдат изцяло обслужвани и сервизирани от организаторите от M&T Racing.

Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата.  Затова, за трасе се използват булеварди или централни пространства в градовете. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост пилоти и забавни активности от партньори и каскадьори в продължение на 4 часа.

Целта на шампионата е да бъде достъпен и за пилотите, които имат желание и хъс да се състезават. Организаторите осигуряват състезателните автомобили Volkicar и тяхната подръжка за целия шампионат. Пилотът не се грижи за сервизирането на автомобила, гуми и гориво. Преди всяко състезание пилотите само слагат ръкавиците и предпазната каска и се състезават със спортни автомобили с напълно еднакви технически показатели.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar
Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването  е специално проектирано.

Резултати и временно класиране във V1 Challenge България 2015:

Състезател I кръг - класиране II кръг - класиране III кръг-   класиране

IV кръг-

класиране

Общ брой точки
Александър Язов* 10 10 2 22
Григор Григоров 8 8 6 22
Симеон Донов 6 3 8 17
Къванч Оздемир 5 5 1 11
Гюлхюсеин Абдулаев -       - 10 10
Калин Стефанов - 4 4 8
Павел Цонев 3 1 3 7
Костадин Щерев - 6 - 6
Айдънджан Атаберг 5 - - 5
Иво Цонев - - 5 5
Стоян Божков 4 - - 4
Александър Панков - 2 -       2
Александър Щерев - - 0

0

Volkicars

infoz autor www.infoz.bg

Теми: