Рекорден брой автомобилни състезатели ще участват в „Писта Стара Загора“

На 2 и 3 октомври (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Официалното откриване ще бъде в 10:30 часа на 3 октомври, а в 11:00 часа ще бъде дадено началото на надпреварата на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 13:00 часа.

stara zagora pista

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере рекорден брой състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна, информираха от пресцентъра на Общината. „Записани за участие са 68 пилоти и екипи на най-добрите състезатели у нас“ - съобщи Илия Бояджиев, председател на Автомобилен спортен клуб – Стара Загора. „Трасето е 2,8 км, а групите са четири „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“, допълни Бояджиев. Между сериите зрителите ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старозагорски спортист, както и купи за всички класове и отборно класиране. И тази година ще има приз Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров. Новото през тази година е специална томбола с индивидуални изненади, която ще бъде разиграна по време на награждаването.

Сред проявите на събитието ще бъде и дефиле на нови автомобили. По време на него ще бъдат представени модели от множество различни марки и модели.

Организатори са Община Стара Загора, Автомобилен спортен клуб - Стара Загора и Автомобилната федерация на България.

www.infoz.bg  www.infoz.bg