Тракийски университет отбелязва 100 години висше аграрно образование

Ректорът на Тракийски университет - Стара Загора доц. Добри Ярков, председателят на Съвета на настоятелите проф. Иван Станков и деканът на Аграрен факултет доц. Димитър Панайотов ще дадат пресконференция на 30 септември от 12 часа в Заседателната зала на Ректората. Темата е 100 години висше аграрно образование.

В същия ден в университета са организирани две събития под надслов Панорама на Тракийски университет. Тържественото откриване на празника, посветен на 100-годишнината от създаването на висшето аграрно образование в България, ще започне в 12:30 часа. Предвидено е атрактивно представяне на всички специалности от факултета, демонстрации на техника и различните породи животни от Учебно-опитното стопанство.

В 16:00 часа ще бъде даден стартът на следващото събитие, което е насочено основно към настоящите и бъдещите студенти на Тракийски университет. В информационни щандове край сцената на Форума ще бъдат разположени всички факултети и структурни звена, които ще представят своите специалности, възможности и научни иновации, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

След дългата пандемия и липсата на лични контакти, ректорското ръководство на Тракийски университет организира студентско парти. От 17:30 часа на сцената ще се качат музикантите от студентски бенд Макрофагос, които ще подгреят публиката за изпълненията на Deep Zone Project.

TrU

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема