Избират 25-ия кмет на Млада Загора

Млада Загора ще избере своя 25-и кмет на 4 октомври в залата на Младежки дом от 19:00 часа. Участниците тази година са представители на три средни училища и професионални гимназии. Те ще дискутират една от три предварително подготвени теми: Да бъдем заедно без граници – доброволчество и партньорство - идеи и възможности в съвременния свят; На къде отиват младите хора - кои са техните приоритети, проблеми и предизвикателства? или Младежката работа – предизвикателства и реалност, във вечерта на избора ще бъде изтеглена една от тях. Тричленно жури, съставено от млади и активни хора, ще оценят кандидатите по предварително зададени критерии. Те са оригиналност на идеите, логика и яснота в изложението, аргументираност при излагане на идеите, сценично поведение на кандидата за млад кмет, речева култура, въздействие върху публиката, емоционална овладяност, чувство за хумор, бързина на отговора, етично поведение. 

В избора участват и по трима делегирани представители на пет от училищата, регистрирали се за участие, независимо дали имат кандидат за Млад кмет или не, които ще гласуват тайно. Кандидатите ще преминат през два кръга – представяне на темата и отговори на въпроси от журито и публиката.

Новоизбраният кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври – Ден на Стара Загора. По традиция той ще получи ключа на града. Новоизбраният кмет на Млада Загора ще отправи приветствие.

www.infoz.bg  www.infoz.bg