Общинските съветници получиха сребърни значки с герба на Стара Загора

"Приемам мандата на Общинския съвет като изключително успешен и позитивен. дори и да е имало различия, те са били конструктивни и дискусиите са били на принципна основа" - заяви кметът Живко Тодоров на последното заседание на Общинския съвет в Стара Загора за мандат (2011 - 2015 г.).

Той добави, че остава с много позитивно отношение към всеки общински съветник и благодари за активността им. Живко Тодоров определи като най-добри решения на местния парламент изграждането на Детска градина "Камбанка", Детска ясла № 2, превръщането на пустеещата сграда на бившето кино "Желю Диманов" в Международен младежки център за деца и младежи в риск, важните въпроси, свързани с транспорта и много др. И не на последно място, кметът определи като изключително позитивно в работата на Общинския съвет запазването на добрия тон.

Емил Христов дръчва на Живко Тодоров поетна сребърна значка"В Общинския съвет се състоя сериозна дискусия по казуса с парк „Бедечка“. Имахме доброто желание и инициатива той да се запази, но бяхме пред свършен факт" - припомни Живко Тодоров. Причината затова е приетият Общ устройствен план, върнатите на собствениците имоти и направените проекти, чието изпълнение вече е в ход.

Председателят на Общинския съвет на Стара Загора Емил Христов благодари на кмета затова, че през тези четири години заедно са търсили правилните за града и общината решения. Той изрази своите благодарности към цялата общинска администрация, Общинския съвет, който е станал за пример в България, към ръководството на Областна управа и медиите.

Емил Христов връчи паметни сребърни значки с герба на Стара Загора на цялото ръководство на общината, на областния управител Георги Ранов и заместниците му Мариана Кръстева и Маноил Манев (тримата бяха общински съветници в настоящия мандат до преди 1 година), както и на всички общински съветници от изтичащия мандат. Значките са признание за добрата съвместна работа.

"Пожелавам на всеки един от Вас да работи с мисъл за своя град и за доброто бъдеще на хората" - заяви Георги Ранов, който беше сред гостите на последното заседание на Общинския съвет в Стара Загора.


Изказване на кмета на Стара Загора Живко Тодоров на последното заседание на Общинския съвет в Стара Загора за мандат (2011 - 2015 г.)

Общински съвет на Стара Загора (2011 - 2015 г.)

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

covid velikden

Светът

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

* * *
Румъния ще удължи извънредното положение в страната до 16 май. Решението трябва да се вземе в началото на следващата седмица, като президентът Клаус Йоханис ще издаде нов указ. Румъния обяви извънредно положение заради пандемията от коронавирус на 16 март

* * *
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е в болница с продължаващи упорити симптоми на Covid-19 и висока температура – 10 дни след като даде положителен тест за коронавируса. Джонсън се изолира в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на март и постъпи в болницата в неделя

* * *
В Турция започна безплатно раздаване на защитни маски на населението, след като беше въведено изискване за задължителното им носене на улицата, на обществени места, в градския транспорт и в магазините срещу разпространението на новия коронавирус

На подобна тема

Най-четеното от последните дни