▶️ Заради тежките пътни инциденти Община Стара Загора отменя празничната програма, посветена на 5 октомври

Във връзка с тежките пътни инциденти, настъпили през последните дни в града, местната администрация променя програмата за отбелязване на 5 октомври - Ден на Стара Загора. В 10:00 часа на площада пред общината ще бъде извършен ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България, връчване на отличието „Почетен гражданин“ на Стара Загора на проф. д-р Иван Божков и предаване на символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора.

stara zagora kamak

Преди това, в 9:30 часа, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи молебен за Стара Загора в Катедралния храм „Св. Николай”.

В парк „Пети октомври“ в 10:45 часа признателните потомци ще отдадат почит на загиналите в боевете за Стара Загора и ще поднесат венци и цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на града.

Изложбата “125 години организирано тракийско движение в България“ , организирана от Тракийско дружество „Одринска епопея“, както и традиционната годишна изложба на старозагорските художници „Есенен салон 2021“ ще могат да бъдат разгледани, но няма да има официални откривания на експозициите.

Отлага се провеждането на концертите на Общинския духов оркестър, както и „150 години с името Стара Загора“, с участието на ОФА „Загоре“, ДЮНХ „Жарава“, актьорите Ивелин Керанов и Елена Азалова със стихове за Стара Загора, в Културен център „Стара Загора“.

Отменят се събития, планирани за празника на Стара Загора, заради тежките инциденти с жертви по улиците

www.infoz.bg  www.infoz.bg