Живко Тодоров: Призовавам ви да живеем в общество, в което на дневен рeд са моралът и ценностите

Денят на Стара Загора – 5 октомври, беше отбелязан без празнична програма, заради тежките пътни инциденти в града през последните дни. В 10:00 часа на площада пред Общината бяха издигнати националният флаг, знамената на Европейския съюз и на Стара Загора. „Искаше ми се днес да се обърна към вас с празнично слово, но събитията от последните дни не ми позволяват това – с тези думи кметът Живко Тодоров се обърна към старозагорци.

Преди 142 години, когато се полага първият камък за възстановяването на Стара Загора, Александър Богориди и местните интелектуалци го правят с идеята да създадат модерен европейски град, в който всеки може да отглежда своето семейство. Във всяка държава и град има правила, които всеки трябва да спазва. Ние нямаме външни врагове, най-големият ни враг е вътре в обществото – агресията по пътищата, грубото погазване на закона и липсата на толерантност и уважение. Призовавам ви да бъде като нашите предци, да живеем достойно в общество, в което не материалното, не скъпата кола, скъпите вещи, показността и суетата са на дневен ред, а моралът и ценностите“ – каза кметът Живко Тодоров. Той честити празника и добави, че от нашите действия зависи в каква България ще живеем.

Кметът връчи огърлицата на Почетния гражданин на Стара Загора на 2021 година проф. д-р Иван Божков – първия ректор на Тракийски университет и символичния ключ на града на новоизбрания кмет на Млада Загора – Гергана Желева от Средно училище „Максим Горки“.

Митрополит Киприан отслужи молебен за здраве в Катедралния храм „Св. Николай“.

Гости на тържествата бяха президентът Румен Радев, председателят на Общинския съвет Мария Динева, общински съветници, представители на политически партии, областният управител на Стара Загора Иван Чолаков и др.

Венци и цветя бяха поднесени пред символичния камък за възстановяването на Стара Загора и паметника „Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 г.“.

5 oktomvri 2021 znamena

5 oktomvri 2021 kamak kmet

5 oktomvri 2021 pametnik

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg