Номерата в бюлетините на кандидатите в местните избори в Стара Загора стават ясни на 23 септември

Общинската избирателна комисия в Стара Загора ще определи чрез жребий поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините за гласуване за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

Тегленето на жребия ще се състои на 23 септември 2015 г. от 15:00 часа в зала 1 в сградата на Община Стара Загора.

Жребий местни избориРегламент

  • Жребият е общ за всички видове избори - за общински съветници, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство.
  • В жребия участват партиите, коалициите и местните коалиции, регистрирали в ОИК поне един кандидат, и независимите кандидати в избор и без да се повтарят.
  • Изтегленият от ОИК при общия жребий номер важи за всички видове местни избори на територията на общината. Този номер се изписва в квадратчето за отразяване вота на избирателя, отпечатано в бюлетината за общински съветници/кмет на община/кмет на район/кмет на кметство срещу наименованието на избраната при жребия партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат.
  • При идентичност на партиите, коалициите (включително местните коалиции), регистрирали кандидати за общински съветници или за кметове в ОИК, същите имат еднакъв номер на бюлетините за всеки вид избори, за който са регистрирали кандидати на територията на общината.

infoz autor www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД