Празничните базари в Стара Загора започват на 6 декември 2021 г.

Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще се провеждат в периода от 6 декември до 7 януари 2022 г., включително. Заявления за участие в тях ще се приемат от 8.30 часа на 22 ноември до 17.30 часа на 26 ноември, включително, в административните бюра. 13 ще са дървените къщички, с площ по 6 кв. метра, които ще са разположени в централната част на града – в парк „Пети октомври“ и по бул. „Цар Симеон Велики“ – южно от Музея на религиите.

На територията на административно бюро „Изток“ са определени следните места – тротоарната площ пред магазин „Боруй“, пред читалище „Св. Климент Охридски“, пред бившия магазин „Битова химия“, както и на кръстовището на ул. „Августа Траяна“ и бул. „Патриарх Евтимий“ (пред Младежки дом).

koledni bazarijpg

В западната част на Стара Загора са определени за базар пространствата, намиращи се южно от бул. „Цар Симеон Велики“ №39, северно от бул.„Цар Симеон Велики“ №2 и в кв. „Три чучура“ – център, северозападно от подлеза.

Коледно-новогодишният базар в кв. „Зора“ ще бъде на централния му площад.

Отредените площи в кв. „Железник“ са до автобусна спирка №1 на ул. „Загорка“, до кафене „Съни“ на ул. „Младост“, както и до блок №37 на ул. „Ген. Иван Пашинов“.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и украса, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия. Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18% vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заповедта на кмета и необходимите документи за разрешение, както и определените места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са публикувани в раздел „Обявления“ на официалната страница на Община Стара Загора – https://starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-2754-za-organizirane-na-kolednite-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24