Старозагорски читалища организират Национален онлайн фестивал „От Игнажден до Коледа“

Народните читалища „Пробуда 1927“ с. Горно Ботево, „Димитър Наумов-1908“ с. Преславен, „Стефан Генчев-1901“ с. Хрищени, „Развитие-1878“ с. Дълбоки, „Развитие-1918“ с. Оряховица, Обществото за фолклор и РЕНИЦ, със съдействието на Община Стара Загора, организират четвъртия фестивал ООт Игнажден до Коледа - традиции и съвременност“.

За втора поредна година той ще се проведе в онлайн формат, поради пандемичната обстановка.

konkurs

Във форума мога да се включат индивидуални и колективни изпълнители, танцови групи, групи за народни обичаи и ритуали, и ансамбли от цялата страна, като изпратят видеозаписи:
• за индивидуални изпълнители – до 6 минути;
• за певчески групи – до 8 минути;
• за обичаи и ритуали – до 10 минути;
• за танцови групи и ансамбли – до 10 минути.

Целта на фестивала е да се запази и предаде богатството на българския фолклор, свързан със символиката на празниците около Коледа.
Видеозаписите трябва да бъдат придружени с кратка творческа справка, адрес и телефон за обратна връзка, на емайл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 29 декември.

Всички участници ще получат грамоти, а най-добрите, отличени от журито – и плакети. Имената на победителите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на НЧ „Пробуда – 1927 г.” с. Горно Ботево – Читалище Пробуда Г. Ботево в началото на новата 2022 г.

Приканват се всички участници да спазват статута на фестивала, както по тематика, така и времево. Изпълнения, които не отговарят на изискванията няма да бъдат качвани на страницата и оценявани.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24