Кукленият театър в Стара Загора със специална коледна програма за децата

Държавен куклен театър - Стара Загора е подготвил специална празнична програма за своите най-малки посетители. На 18 декември (събота) от 11:00 часа и на 21 декември (вторник) от 18:00 часа ще бъде пресъздадено „Коледно чудо“. Постановката е под режисурата на Янчо Иванов, сценография Живко Кънев и актьорски състав: Елица Матева и Калоян Георгиев.

kuklen teatar

„По Коледа се случват чудеса, стига да вярваш в тях“… А даже и да не вярваш, те пак се случват. Защото Коледата винаги е вълшебна. Тя ни прави по-добри. Дарява ни с радост и надежда.

И тази Коледа се случва истинско чудо - доскорошните врагове Миш-Мишан и Пис–Писан спасяват стария Щърк, който не е успял да отлети на юг. Какъв по-голям подарък от истинското приятелство. В това ще се убеди и скептичният, мразещ всички господин Мърморов.

На 19 декември в 11:00 часа и на 22 декември от 18:00 часа ще бъде представен Коледен концерт под режисурата на Цвети Пеняшки и актьорски състав Биляна Райнова, Латина Беровска, Любен Чанев, Татяна Андреева и Ивана Бобойчева. Като всички други и героите от пиесите в Кукления театър очакват ….Дядо Коледа и подаръци. Как върви подготовката за празника, ще успеят ли навреме с репетициите за Коледния концерт под ръководството на Чук и Пук … ще разберете на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора.

На 20 декември от 18:00 часа на сцената най-малките ще могат да се насладят на постановката Елхата. На сцената на кукления театър ще оживеят историята на Мумините - едни от най-известните герои на Туве Янсон. Те, пробудили се изненадващо през зимата, а не през пролетта, за пръв път се сблъскват с големия проблем за всички останали обитатели на гората - Коледа!
Сценична адаптация и режисура са дело на Цвети Пеняшки, сценография - Михаела

www.infoz.bg  www.infoz.bg