Кв. "Самара 3" ще бъде с изцяло подновена водопроводна и канализационна мрежа

След 5 месеца жителите на кв. "Самара 3" в Стара Загора ще имат изцяло подновена и модернизирана канализационна и водопроводна мрежа. Изпълнението на строителните работи започна след символична първа копка. Стойността на проекта е за близо 4,8 млн. лева.

Средствата са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

"Изпълнението на дейностите ще бъде на два етапа. Първият ще обхване междублоковите пространства, а вторият - целия квартал" - съобщи Йордан Николов - временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора.

Първа копка на канализационния проект в кв. Самара 3"През първия етап ще бъдат изградени около 3,5 км канализационна и 1,5 км - водопроводна мрежа. Вторият етап включва полагане на близо 3 км канализационна и 1 км водопроводна мрежа" - уточни изпълнителният директор на "Пи Ес Ай" Георги Иванов. Дружеството е част от консорциума изпълнител на проекта.

"Хората в квартала ще почувстват големите ползи след като приключи проектът. Вече няма да има временно спиране на водата, заради ремонти и течове, както и проблеми със запушване на канализацията" - заяви управителят на "Водоснабдяване и канализация" - Стара Загора инж. Румен Райков.

Той добави, че са водени разговори с кмета Живко Тодоров и цялостна подмяна на канализационната и водопроводната мрежа предстои и в другите квартали на града.

"След приключването на проекта, ще се направи пълна рехабилитация на уличната мрежа - асфалтиране на улиците и подмяна на бордюри. Допълнително ще се изградят и тротоарите" - информира Милена Димитрова - началник отдел "Инвестиции и управление на проекти" в Общината.

През следващата година ще бъдат обновени междублоковите пространства и ще се изградят детски площадки.

Първа копка в кв. Самара 3

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

Светът

Само за няколко месеца близо 1300 цивилни са били убити и над половин милион са били принудени да напуснат домовете си в конфликтите между въоръжени групировки и силите за сигурност в Демократична република Конго

* * *
Една четвърт от Венеция беше наводнена от почти рекорден прилив за юни, което е необичайно за това време на годината. Нивото на водата в разположения в лагуна италиански град достигна 116 сантиметра - третото най-високо равнище за юни, измервано някога

* * *
Силите на правителството на националното съгласие в Либия съобщиха, че са установили контрол над град Тархуна. Това беше последният бастион в западната част на страната на воюващите с тях сили на военачалника Халифа Хафтар

Най-четеното от последните дни