Близо 5000 лева бяха събрани на благотворителен турнир по минифутбол в подкрепа на 17-годишен старозагорец

Общо 22 отбора от Стара Загора и областта премериха сили осмото издание на Коледния турнир по минифутбол за „Купата на кмета“, което се проведе през почивните коледни дни. Тази година надпреварата беше с благотворителна кауза в подкрепа на 17-годишния Кристиян Видев, възпитаник на старозагорското Средно училище „Иван Вазов“ Стара Загора.

Преди по-малко от шест месеца историята на Крис трогна старозагорци, които обединиха сили в желанието си да бъдат упора на младото момче и да сбъднат мечтата му да стъпва уверено и да води нормален начин на живот. След една успешна операция в съседна Турция се налага извършването на още две хирургически интервенции на крака на стойност 40 000 евро.

Три дни на оспорвани футболни дербита състезателите на отборите „Георги Богданов“ и „Ел Кучес“ се срещнаха във финалния двубой. В последната среща се наблюдаваше равностойна игра с примерен феърплей. „Ел Кучес“ успяха да открият пролуки в защитата и след серия разигравания успяха да поразят мрежата на противника. Във второто полувреме бетонираха победата с 2:0.

Средствата от събраните такси за участие, даренията от зрителите и футболистите, всички на обща стойност 4 935,00 лв., са предадени на Кристиян и неговото семейство.

Организатори на турнира са Община Стара Загора и Международния младежки център.

turnir 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber