Операта в Стара Загора посреща ценители на класическата музика в "Нощта на изкуствата"

Операта посреща ценители на класическата музика в "Нощта на изкуствата"

За десета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата" и всеки последен петък на септември театри, музеи, галерии и алтернативни културни пространства посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители. 

Инициативата тази година се провежда на 25 септември.

Държавна опера – Стара Загора е подготвила разнообразни събития, които ще позволят на посетителите от всички възрасти и с различни пристрастия да усетят необикновената емоция на сценичната атмосфера. Ще могат да присъстват на генералната репетиция на спектакъла на операта „Трубадур” от Верди с участието на сръбската оперна звезда Драгана Радакович в ролята на Леонора. След това солистите ще изпълнят популярни арии и дуети от любими опери.

Балетът на Държавна опера - Стара Загора, представен от най-новия солист на трупата Анелия Димитрова, ще танцува за своите почитатели. Всеки желаещ ще има възможността да партнира на танцьорите или да вземе своите първи уроци по валс в балетната зала. Възпитаниците на НУМСИ ”Христина Морфова” ще се включат в Нощта на изкуствата с класически концерт.

Златна МихайловаУъркшоп под ръководството на художничката Златна Михайлова ще даде воля на въображението и ще демонстрира уменията на най-сръчните в забавни провокации за лично творчество. Забавни игри, танци, песни и загадки ще превърнат гостуването в Операта в Нощта на изкуствата в незабравимо преживяване. А в края на своята многочасова програма Старозагорската опера ще представи с мултимедийни прожекции фрагменти от своите най-успешни оперни продукции.

Тематична изложба със заглавие „Парченца балет” на фотографа Калина Борисова ще украси фоайето на Операта. 

Снимки за спомен с грим, перуки, театрални костюми и аксесоари ще запазят спомена от Нощта на изкуствата в Операта.

Само в „Нощта на изкуствата” в Операта на 25 септември посетителите ще могат да получат талон, заверен със специален печат, който им дава право да закупят билет за избрана от тях постановка на Старозагорската опера от афиша на театъра за целия сезон 2015/2016 на цена от 5 лева.

Програма

25 септември 2015 г.

  • 18:00 – 18:30 часа – Генерална репетиция на „Трубадур“ от Джузепе Верди
  • 18:30 – 19:00 часа – Популярни  арии и дуети от опери със солистите на Държавна опера – Стара Загора. Водещ Яница Нешева, участват Александър Крунев, Георги Динев, Яница Нешева и др.
  • 19:00- 19:30 часа – Балетът на Държавна опера – Стара Загора танцува за вас. Водещ Анелия Димитрова – най-новият член на балетната трупа. Фрагменти от най-новия спектакъл на Балета на Старозагорската опера „Безвремие”
  • 19:30 – 20:00 часа – Класически концерт  на възпитаници на НУМСИ ”Христина Морфова”, на рояла Полина Влахова
  • 20:00 – 21:00 часа – Уъркшоп със Златна Михайлова (сценограф) на тема „Нов живот за старите афиши, програми и транспаранти на опера"
  • 21:00 – 21:30 часа – Балетът кани на танц – уроци по валс във фоайето на Операта с водещ Анелия Димитрова
  • 21:30 – 22:00 часа – Да открием Фантома на операта – забавна игра с Детско-юношеска школа за опера и балет при Операта
  • 22:30 – 00:00 часа – Мултимедийни прожекции от най-добрите спектакли на  Държавна опера – Стара Загора

Само от 19:00 до 22:00 часа - Костюми от емблематични постановки на Операта ще могат да бъдат пробвани по избор на посетителите, с възможност за снимки за спомен.

Фоайе Опера – изложба  „Парченца балет” на Калина Борисова, фотограф

Вход свободен!

Спектакълът Безвремие

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема