ГЕРБ откри предизборната си кампания в Стара Загора

Живко Тодоров: Очакваме голям инвеститор в Стара Загора

"Всички говорят за промяна, но аз мисля, че Стара Загора се развива по правилния път и до 2020 година градът има възможността да добие истински европейски облик. Затова слоганът на нашата кампания е Да продължим заедно напред!".

Това заяви пред членове и симпатизанти в спортната зала „Иван Вазов” по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Стара Загора кандидатът за кмет Живко Тодоров.

„Преди 4 години влязох в общината като Живко, завърших мандата си на кмет като Живко и влизам в борба за втори мандат като Живко, а не - г-н Тодоров. Кмет, който иска да бъде близо до хората не трябва да се възвеличава, а да познава проблемите и да търси тяхното решение. Всеки ден обикалям града и знам какво трябва да се направи, за да се подобрят условията” - каза още градоначалникът.

Той уточни, че програмата му за следващите четири години включва реално изпълними обещания, които ще бъдат осъществени заедно с успешните общински съветници, с кметовете на селата и с подкрепата на гражданите.

Откриване на предизборна кампания на ГЕРБ 2015„Опонентите ни от БСП обещават работни места чрез създаване на общински фирми. Същите хора обаче, преди години продадоха общинската фирма „Автобусни превози”. Това доведе до много проблеми в градския транспорт, които ние успяхме да отстраним. Нещо повече, до края на годината Стара Загора ще разполага с най-модерните тролейбуси и автобуси, които ще се движат по утвърден график. Ще въведем и автоматизирана система за таксуване на пътниците” - добави Живко Тодоров.

По повод на предизборните обещания на опонентите на ГЕРБ за разкриване на нови работни места, той съобщи, че до месеци се очаква в Стара Загора да се позиционира много сериозен инвеститор. За целта Общината е осигурила терен от 200 дка в кв. „Зора”. Предметът на дейност ще изисква високо квалифицирана работна ръка.

„Така се осигуряват работни места, а не чрез създаване на общински фирми” - допълни Живко Тодоров.

Той представи по време на откриването на предизборната кампания акцентите в своята програма. Сред основните е привличането на инвестиции. Има заявен интерес към летището в Стара Загора и през следващите дни предстои посещение на представители на общинското ръководства в Лондон, за да се уточнят намеренията на инвеститора.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Стара Загора категорично заяви, че през следващите години няма да има увеличение на местните данъци и такси. Ще бъдат осигурени и цялостни електронни услуги за бизнеса и гражданите, които ще им спестят време.

Предстои цялостно обновяване на улиците, тротоарите и междублоковите пространства в кв. „Три чучура-север” и в кв. „Самара 3”, след подмяната на канализационната и водопроводната мрежа. Ще бъдат ремонтирани улици и междублокови пространства в кв. „Казански” и „Три чучура-юг”.

Модерен облик ще добият парк „Пети октомври”, с цялата пешеходна зона, Станционната градина и парк „Александър Стамболийски”. В зелените площи ще бъдат направени детски площадки, атракции и кътове за отдих. Ще бъде разширен и новият парк, след като държавата предостави останалите 40 дка, обещани от премиера Бойко Борисов. Там ще бъде изградена и многофункционална зала с капацитет около 5000 места.Емил Христов с кандидатите за общински съветници

Сериозно обновяване предстои и на зеленото сърце на Стара Загора - парк „Митрополит Методий Кусев”.  Ще продължат ремонтите в детски градини, ясли и училища, за да се осигурят максимално добри условия за децата и младите хора на Стара Загора. Реконструкция предстои и в културната инфраструктура.

Общината има подготвени проекти за изграждане на канализационна мрежа в ромския квартал „Лозенец”, в „Голеш” и „Дъбрава”.

Живко Тодоров категорично увери, че ще продължи с отстраняване на незаконните къщи, особено в кв. „Лозенец”, защото законите, отговорностите и задълженията са еднакви за всички.

Предстои да бъде въведено и видеонаблюдение в града, с цел повишаване на сигурността и спокойствието на гражданите. Ще бъдат направени и инфраструктурни промени, облекчаващи автомобилния трафик в най-натоварените участъци в Стара Загора.

Акцентите в програмата ни са реални и си залагам името, че няма да ви излъжа” - каза още той.

„Преди четири години с вас спечелихме трудна победа, но тя ни даде възможност да изградим ново бъдеще за Стара Загора. Чака ни нова трудна победа - десета поред. Тя отново ще бъде трудна, заради тъмната сила, която се стреми да ни спре, но ние отново намерихме човека, който ще ни води през следващите четири години, така както и през последния мандат - Живко Тодоров” - заяви по време на откриването на предизборната кампания водачът на листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, който е общински ръководител на партията и председател на местния парламент за мандат (2011 - 2015 г.).

В зала „Иван Вазов” бяха представени кандидатите за общински съветници на управляващата партия и кандидатите за кметове на селата в общината, в които ще се проведат избори.

Фотопрезентация показа постигнатите успехи в общината през последните четири години.

Концерт изнесе фолклорният ансамбъл „Загоре”.


Представяне на кандидатите за общински съветници от партия ГЕРБ в Стара Загара и на кандидата за кмет Живко Тодоров по време на откриването на предизборната кампания (25 септември 2015 г.)

Политическа партия ГЕРБ е под № 10 в бюлетината за местните избори на 25 октимври 2015 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема