В Стара Загора обявиха конкурс за ученическо кино

Национален конкурс за късометражно игрално кино „Ученически кинофест - Стара Загора 2022“ обявяват в Стара Загора. В него могат да се изявят ученици между 14 и 19 години, участващи в различните творчески школи, младежки центрове и центрове за личностно развитие, както и в клубове към училища, читалища, неформални групи и други.

Организатори са Община Стара Загора, Международен младежки център (ММЦ) и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ).

Конкурсът има за цел да открие млади кино таланти и да даде възможност за представянето им пред компетентно жури и широка аудитория. Темата на конкурса е „Покажи ми …“.

Фестивалът има конкурсен характер, като в състезателната програма могат да участват игрални филми от всички жанрове. Филми, съдържащи насилие, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и такива с нецензурно съдържание, няма да бъдат селектирани.

Изпратените филми трябва да са с дължина до 5:59 минути, включваща финалните надписи. Да бъдат във формат mp4, както и да бъдат качени в YouTube като Unlisted видеа, до които ще има достъп само журито и създалият ги екип. Филмите могат да бъдат заснети с телефон, дрон, таблет, любителска или професионална камера.

В „Ученически кино фест – Стара Загора 2022“ могат да участват филми, създадени през учебната 2021 – 2022 година, които не са участвали в други конкурси.

Екипите, изработили филмите, трябва да бъдат съставени от участници между 14 и 19 години. Кандидати извън посочената възрастова група могат да участват, ако сценарият предвижда това, но те няма да бъдат допустими кандидати за наградите. Режисьорът, операторът и сценаристът на всеки филм трябва да бъде от посочената възрастова група.

Компетентно жури, съставено от представители на сценични и визуални изкуства, ще избере до 12 филма, които да бъдат включени във фестивалната програма.

Ще бъдат раздадени награди за най- добър филм, най - добър режисьор, най - добра актриса, най - добър актьор, най - добър сценарий и най-добро операторско майсторство.

Община Стара Загора обявява награда от 2000 лева за категорията „Най-добър филм” и награди в размер на 200 лева за останалите 5 индивидуални приза.

В рамките на конкурса, ще работи и младежко жури, съставено от участници в клубовете по кинорежисура, сценаристика и актьорско майсторство към ЦПЛР и клуб „Филмарите“ към ММЦ, което ще определи по една поощрителна награда във всяка от категориите.

Селекцията и изборът на победителите ще бъдат осъществени по следните критерии: сюжет, режисура, сценарий, актьорска игра, качество на аудио и видео заснемане.

Всеки клуб /група/институция може да подаде до 3 филма в срок до 1 май 2022 г. Получените след тази дата филми няма да бъдат разглеждани. Обявяване на селектираните филми: 10 май 2022 г. Провеждане на фестивалната част и награждаване: 4 юни 2022 г.

За повече информация:
Международен младежки център – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Мирчо Христов – 0876 023910,
Център за подкрепа за личностно развитие – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Искра Иванова – 042 629062 и Николай Колев – 0895 431818.

За попълването на формуляра се изисква google профил. При проблеми с регистрацията, моля пишете до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

kamera

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

На подобна тема