Стара Загора става снимачна площадка на български игрален филм

Пълнометражен български игрален филм ще бъде сниман изцяло в Стара Загора. Това обяви на пресконференция заместник-кметът Милена Желева. Тя добави, че по този начин градът е получил рекламата, която заслужава, и благодари на екипа на бъдещата кинопродукция, че са откликнали на инициативата на кмета Живко Тодоров. В брифинга участваха известните актьори Яна Маринова и Пенко Господинов, който е от Стара Загора, режисьорът Андрей Андонов, сценаристът Николай Колев и продуцентът Христо Дерменджиев.

„Филмът е свързан с виртуалната реалност и тийнейджърите. Сценарият е много интересен и съм сигурна, че ще направим добро европейско кино“ – каза Яна Маринова.

Андрей Андонов подчерта, че Община Стара Загора се отличава с подкрепата и отношението си към киноизкуството и поднесе благодарности. Той сподели, че голяма част от културно-историческото наследство на града ще бъде представено. Искаме да направим филм, в който да запечатаме всичко по красив начин, допълни Христо Дерменджиев.

Пенко Господинов сподели, че се чувства особено щастлив, че е в родния си град. Очаква с нетърпение да работи с екипа на филма и да пресъздадат заедно смисления сценарий, който представя една много актуална тема. „Надявам се след премиерата да повлечем крак и Стара Загора да бъде все по-предпочитан град за заснемане на нови филмови продукции“ – пожела актьорът.

Заглавието на филма ще бъде определено на по-късен етап. Снимките ще започнат през август 2022 г. Премиерата ще се състои в Стара Загора през есента на 2023 г.

IMG 7011

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber