17-ото издание на маратона „Четяща Стара Загора“ ще се проведе през април

17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“ ще се проведе през април. Негови инициатори са отново Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора. Участието е насърчително и за деца, и за възрастни. Кулминацията на Маратона ще се състои на 20 април от 10:00 до 15:00 часа.

maraton na cheteneto

Тогава груповото, няколкочасово четене ще се проведе в центъра на Стара Загора. Библиотекарите от „Родина“ обещават през целия април среща с уважавани, интересни и нашумели български творци. Сред очакваните автори са Георги Господинов, Христо Карастоянов, Стела Даскалова, Катя Антонова, Вал Стоева, пътешествениците Максим и Стефан Иванови и др.

Информация за организираната от Вас проява през април – кога (дата и час), къде (място), какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата и четенето на 20 април в парк „Пети октомври”, изпращайте на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или съобщете (SMS) на номер 088 6463 731, 088 4477 915. Програмата ще се актуализира ежедневно, информираха от пресцентъра на Общината.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Резултатите от Маратона „Четяща Стара Загора” ще бъдат публикувани на сайта на Библиотека „Родина“ и в социалните мрежи.

„Четяща Стара Загора” е част от Националната програма „Четяща България” и от „Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg