„Технополис“ и „Практикер“ подкрепиха дарителската кампания на Община Стара Загора в подкрепа на бежанците

Oбщина Стара Загора получи дарение от „Технополис“ и „Практикер“. То ще спомогне за оборудване на 69-те социални жилища, където ще бъдат настанени украински семейства. „Технополис“ дари 69 хладилника и 69 готварски печки, с които всички апартаменти, превърнати в социални жилища в цялостно ремонтираната бивша сграда на Метрологията, стават напълно пригодни за обитаване.

„Практикер“ осигури посуда, прибори за хранене, хавлии и хигиенни материали, информираха от пресцентъра на Общината.

„Това е първото голямо дарение за оборудване на социалните жилища в сградата на бившата Метрология. Ще доставим легла, шкафове и гардероби от базата от Старозагорските бани“ - съобщи заместник-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова. Тя благодари на дарителите и обясни, че вече е възможно настаняване на нуждаещи се бежанци от Украйна.

„Ние с радост се включваме в тази инициатива на Община Стара Загора в подкрепа на нуждаещи се. За нас е чест" - каза управителят на "Технополис" Стара Загора Станимир Димитров.

В жилищата могат да бъдат настанени повече от 200 нуждаещи. Обособени са 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента.

zhilishta

darenie 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема