Започва пролетната обработка против кърлежи и ларви на комари в община Стара Загора

Във връзка със затопляне на времето и констатирани единични кърлежи в градските тревни площ, Община Стара Загора ще извърши дезакаризация преди размножителния пик. Обработката ще се извърши по предварително изготвен график. Едновременно с това ще бъде направена ларвицидна обработка срещу ларви на комари около водните обекти.

Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи ще започне на 6 април в 19:40 часа с площите, намиращи се в Административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на Административно бюро „Център“.

На 8 април от 19:40 часа ще се пръска на територията на Административно бюро „Железник“, а от 22:00 часа ще бъде обработена територията на Административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график - на 12 април, вторник, от 18:00 часа ще се извършва дезакаризация на територията на Гробищния парк. Час по-късно ще се обработват пространствата, намиращи се в Административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще стартират дейностите в района на Административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на Административно бюро „Лозенец“.

Детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора ще бъдат обработени на 9 април.

Ларвицидната обработка срещу ларви на комари ще се извърши на 13 април край езерата „Загорка“ и „Йордан Капсамунов“.

Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

insect

www.infoz.bg  www.infoz.bg