Старозагорската опера представя „Лучия ди Ламермур”

На 15 и 16 април, от 19:00 часа, на сцената на Старозагорската опера отново ще бъде представена „Лучия ди Ламермур“ от Гаетано Доницети. В двата състава участват забележителни солисти – Симона Кодева ще дебютира в ролята на Лучия на 15 април , а сопраното от САЩ Аубри Баларо – на 16 април. Тенорът Це Сонг от Китай ще бъде за първи път Едгардо де Равенсвуд на 15 април, а Ивайло Йовчев - на 16 април.

Басът Юлиан Константинов ще бъде в ролята на Раймондо, Валери Турманов и Йосиф Славов ще се превъплътят в ролята на Енрико Аштън. Участват още солистите Георги Динев, Тереза Бракалова, Стоян Буюклиев, хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора, Прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, Детско-юношеска студия за опера и балет.

Диригент на спектаклите е Маестро Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов, сцeнографията е на Димо Костадинов, художник на костюмите е Салваторе Русо. Диригент на хора Младен Станев, съобщиха от пресцентъра на Старозагорската опера.

„Лучия ди Ламермур“ се нарежда сред безспорните белкантови образци. Драматичният сюжет, брилянтната и емоционално написана музика, красивата мелодика и палитрата от неповторими образи привличат вниманието и интереса на изпълнителите и публиката вече повече от 180 години.

Лучия ди Ламермур

Лучия ди Ламермур

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема