Стартира кампанията #Първа работа в Стара Загора

Община Стара Загора е партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси 2021 – 2027“, която се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Тя е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги провокира да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на Програмата в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите младежи до 29-годишна възраст могат да разкажат за своята първа работа. 

Форматът на текстовете може да бъде стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

До 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. Творбите ще бъдат оценявани от журналиста Георги Милков, създателя на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцените в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното, театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще  дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. Първата среща ще се проведе в Стара Загора на 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора.

FirstJob 4

www.infoz.bg  www.infoz.bg